EBAY FUND

PRIVATSKOLE ELLER FOLKEREN?

min-soester-og-jeg

Jeg ved at rigtig mange ikke kan finde ud af om de skal vælge folkeskole eller privatskole, hvilket jeg godt kan forstå. For hvordan ved man hvilken der er bedst? Jeg har stået i den situation, at jeg har prøvet begge dele. Jeg har gået på tre forskellige folkeskoler, fra 0. klasse til 6. klasse, og derefter privatskole fra 7. klasse til 9. klasse. Så vi kan vidst godt blive enige om, at jeg burde have lidt erfaring og råd til hvad jeg synes er det bedste. Og der kan sagtens være delte meninger omkring dette, jeg deler blot mine synspunkter og egne meninger. Og kom endelig med jeres holdninger, i kommentarfeltet 🙂

Jeg vil starte ud med at sige, at mine bedste år var på privatskolen. Uden tvivl. Lærerne på privatskolen var helt vildt dygtige, og meget engagerede. Læren havde meget mere tid til den enkelte elev, og det var som om, at de var meget mere klar på at lære eleverne en masse, end i folkeskolen. Jeg synes ikke helt at lærerne i folkeskolen fokuserede på hver elev alene, som de gør på en privatskole. I hvert fald på min privatskole, var der stor fokus på den enkelte elev, hvilket jeg helt vildt godt kunne lide. Man følte nemlig at man blev hørt. Hvilket jeg ikke helt følte i folkeskolerne, i hvert fald ikke helt ligeså meget. Der er mere disciplin over privatskoler. Til gengæld fik jeg en meget større kulturel forståelse i folkeskolen, da der er en del flere udlændinge. I min privatskole-klasse havde vi nemlig kun én udlændinge. Så hvis man vægter dette højt, skal man nok vælge folkeskolen. Én anden ting man også skal være klar på i privatskoler er, at eleverne kommer mange forskellige steder fra. Jeg gik på Herlev Privatskole, selvfølgelig kom de fleste fra Herlev, men en del kom altså også fra andre byer rundt omkring + én kom hele vejen fra Amager.

Men jeg vil sige, at jeg lærte meget mere på mine 3 år i privatskolen, end jeg har gjort i alle mine år i folkeskolen. Men selvfølgelig jeg kan ikke snakke for alle skoler, jeg deler bare hvad jeg har lært 🙂

Jeg vil i hvert fald anbefale en privatskole, eller en friskole, hvis folk spørger.

Følg mig her: BlogLovin’ ⎪ Instagram ⎪ Snapchat: @simonekronborg

 

1 kommentar

  • Jeg har også selv både gået på privatskole og folkeskole. Jeg har haft nogle problemer og jeg synes at de har været lige gode til at hjælpe mig på folkeskolen og privatskolen. I begge klasser var der en masse problemer men der var ingen af lærerne der gjorde noget ved det selvom de godt vidste det på både folkeskole og privatskole. Med hensyn til udlændinge havde jeg det modsat af dig altså at der var mange på privatskolen, men næsten ikke nogen på folkeskolen. Du har ret i at der er meget mere disciplin på privatskoler, men det kan altså også blive for meget. På den privatskole hvor jeg går er der meget stor respekt for læren. Lærerne giver os ekstremt mange lektier for (nogle gange får vi 8 timers lektier for til dagen efter) men der er ikke nogen der siger til lærerne at det er alt for meget og hvis man glemmer at lave lektier er man næste bange for læren. Til gengæld var der på den folkeskole jeg gik på slet ingen respekt. Rygerne gik bare udenfor midt i timen for at ryge, ingen lavede lektier og alle lavede sjov med læren. Jeg kender også en anden der går på privatskole, hvor det er ligesom på min gamle folkeskole, alså hvor der ikke er respekt. Jeg synes ikke at man kan sige “i folkeskoler er det sådan her og på privatskoler er det sådan her”. Det er forskeligt fra skole til skole og fra klasse til klasse. Min søster går stadig på den folkeskole jeg gik på og i deres klasse har de respekt for læren, så jeg tror at det er meget forskeligt.
    Det er ikke for at kritisere dit indlæg eller noget jeg ville bare lige fortælle min mening og mine oplevelser:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EBAY FUND