Bryllups traditioner

Bryllups traditioner

Something old, something new, something borrowed, something blue. Er den kendte sætning når der tales om traditioner til et bryllup. Den kan være nogen af de ældste i familieflokken der som det første når de hører at et bryllup er om hjørnet, spørger om du vil låne noget af dem til at have på kjolen. Eller måske om du skal have blåt strømpebånd på. Som kan virke lidt underligt at spørge om, men der er fordi den gamle tradition om at man skal have noget lånt, noget nyt, noget gammelt og noget blåt på til sit bryllup går mange år tilbage. Det er forbundet med gammel overtro. Hvor man gjorde det, for ellers gav det ulykke.

 

Gamle dage

For mange år siden var det en uskrevet regel at brudens far betaler for brylluppet. Sådan er det ikke rigtig længere, andet end at der bliver lavet lidt sjov med det. Dengang havde man ikke så mange penge, så det at sparre sammen til et bryllup kunne taget hele livet for en piges familie indtil hun skulle giftes. I gamle dage tog man traditionerne meget mere alvorligt en vi gør i dag. Eksempeltvist må bruden og gommen ikke se hinanden dagen før brylluppet. Den overholder vi ikke så meget i dag, andet end at det er en sjov ting hvis det passer ind i programmet. En anden tradition som holder en smule ved stadig, er den med hvem skal holde den første tale. Traditionen tro er det brudens far der holder den første tale. Det kan hjælpe lidt på gommens nerver som skal holde talen bagefter.

 

Moderne bryllup

I dag er et bryllup meget andet end hvis kjole, og fest med familien. Det kan tage sig ud på mange måder, hvor kun fantasien sætter grænser. Budgetterne er også meget højere en for 20-30år siden. Det er ikke unormalt at et moderne bryllup koster 100.000kr. Når der først er fundet brudekjole, og jakkesæt til manden, samt deres vielsesringe, så er der ikke langt op til de 100.000. En kuvertpris i dagens Danmark, på et af de populære steder som Comwell hotellerne ligger på 1700kr., så skal der ikke mange gæster til før man rammer de 100.000kr. Så et bryllup kan sagtens koste mere. Men det kan også være en billig fest, hvis man holder det hjemme eller måske i et forsamlingshus og selv står for maden.

 

De nærmeste

Når det kommer til gæsterne, er det de nærmeste der ofte kommer på listen først. Og man vil jo gerne sikre at det bliver en god aften for alle, selvom temaet for festen er brudeparret i centrum. Med god mad, og god musik og måske mulighed for at gæsterne kan overnatte til dagen efter, er man sikret en bryllups fest som alle sent vil glemme.

 

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes