Lilla maling

Lilla maling

Mal en væg med Lilla vægmaling

Lilla maling kan bruges i mange forskellige rum i hjemmet. Vær opmærksom på, at lilla er en farve som kan opfattes meget forskelligt, alt efter om du vælger en mørk eller lys lilla maling. Farven lilla opfattes ofte som en feminin farve, men ved at sammensætte den med mørke træsorter og brune farver, kan du let nedtone det feminine udtryk. Vælger du at sammensætte lilla maling med brune eller orange farver, kan du skabe et sjovt og smukt retro univers som leder tankerne hen på 70’erne.

En lys lilla farve symboliserer det åndelige og det kreative. Farven skaber ro og giver anledning til fordybelse.

Den lilla farve strækker sig vidt; fra en sart lys lavendel farve som hælder mere til det blå end det røde; til en dyb bordeaux farvet lilla maling, med varme jordede undertoner.

Er du på udkig efter lilla vægmaling? Find det her!

Mal en lilla væg

Lilla kan føles lidt skræmmende at arbejde med, men farven er faktisk ekstremt alsidig. Lilla og lavendelfarvede nuancer hjælper med at give folk mulighed for at skille sig ud og eksperimentere mere med farver.

Mere afdæmpede, blødere lilla nuancer vil også stige i popularitet i det kommende år. Årsagen er, at de er en god ledsager til pink, blå og grønne, og tilføjer dybde eller liv, afhængigt af den lilla nuance.

Lilla nuancer strækker sig vidt og kan være overvejende blå eller rød. Læs vores blogindlæg om hvordan du indretter dig med lilla maling, her.

Er du på udkig efter en klassisk lilla maling med overvejende blå undertoner, er emperor’s jewel det oplagte valg! Emperor’s Jewel emmer af mystik og kreativitet og er perfekt som komplementærfarve eller til et børneværelse.

Er du mere til en maling i lilla med overvejende røde undertoner så er Sheer Joy er et godt bud. Sheer Joy er en klar lilla maling som vil stå skarpt som komplementærfarve i dit hjem. 

Pastel lilla maling

Sarte pasteller er en ideel måde at få lidt farve ind i indretningen på, uden at de tager overhånd. Især de lilla nuancer virker beroligende, og kan let erstatte den klassiske grå vægfarve.

Er du på udkig efter en lilla nuance, men ønsker et mere diskret og neutralt look, er Vintage Mauve en farve for dig! Den Rosa-lilla nuance fordrer medfølelse og beroligelse for sensitive væsener.

Mauve er en nuance inden for kategorien lilla farver, og defineres som en bleg, lillaagtig lyserød med grå overtoner. Farven Mauve indeholder mange af de samme egenskaber som almindelig lilla, dog er den ikke ligeså prominent og kraftig. 

Ligesom Lavendel og Lilla har farven Mauve i flere år været associeret med et gammeldags look, men i 2020 parrede pantone farven med deres Classic Blue, som blev kåret til årets farve. Farven fik et vendepunkt sammen med tidens trend for monokrome tone-i-tone harmoni. Vintage Mauve er det perfekte mix af delikat og støvet lilla, og mere moderne og romantisk end lyserød. Vintage Mauve er en smuk grå beige maling som sarte varme undertoner. Farven er perfekt til dig som vil skifte de grå vægge ud med en lille smule farve.

Leder du efter pastel lilla maling med en lille smule mere knald på, kommer der her et par bud:

Subtle shadow er en smuk og afdæmpet greige maling som skaber et minimalistisk og stilrent look, uden at gå på kompromis med hyggen!

Angel Kiss er en smuk og lys pastel lilla vægmaling med overvejende blå undertoner som giver den et køligt look.

Pastel lilla maling er en af tidens allerstørste trends. Icy lavender har en høj lysintensitet og med sine kølige undertoner skaber den et stilfuldt og rent lok. Overvejer du at male med lys lilla maling, er du nødt til at prøve denne farve.

Lys lilla maling

Lavender dream er en utrolig smuk lilla farve. Denne lavendelfarvede maling fremstår beroligende og er perfekt på et børneværelse, i soveværelset eller på badeværelset.

New Love er en blød lys lilla farve maling som er ideel til prinsessens værelse! New Love er mere blå end rosa og derfor virker den heller ikke ligeså sød som en almindelig lilla farve, og kan sagtens anvendes rundt omkring i hjemmet.

Støvet lilla maling – et smukt alternativ til grå

Velvet er simpelthen den smukkeste farve støvet lilla maling! Velvet er, som navnet antyder, en lækker og blød støvet lilla farve der med sine feminine og sofistikerede toner vil gøre sig godt i langt de fleste hjem.

Amazing Amethyst er en smuk støvet lilla maling der med sit feminine touch skaber et harmonisk og let indslag i din indretning.

Mørk lilla maling

Mørk lilla maling skaber en helt særlig elegant og herskabelig stemning, hvor den anvendes. Når vi taler om mørkelilla maling, deler vi nuancerne op efter undertoner; indeholder den lilla maling overvejende rødlige undertoner, kategoriserer vi den som en brun lilla maling; men er dens undertoner overvejende blå, kategoriseres farven som grå lilla maling. Se kategorierne nedenfor.

Årets farve i 2022 blev (som altid) kåret af Pantone, og valget faldt på den smukke lilla nuance Very Peri. Denne farve falder under kategorien ”Blurble”, da den er et mix af farven lilla og farven blå. Very Peri beskrives som en dynamisk blå nuance, med levende røde undertoner. Denne farve spotter man ikke i naturen, farven er en ode til den digitale alder fra 2022 og hersker stadig i modebilledet her i 2024. Hos Gebenna har vi skabt den smukke farve Dramatist. Blå maling er utroligt populært, men der findes et hav af forskellige blå nuancer og derfor kan det være svært at vælge. Dramatist er – som navnet antyder – en dramatisk blå lilla farve med varme røde undertoner som giver den et royalt touch.

Brun lilla maling

Brun lilla maling skaber et helt særligt sofistikeret og elegant touch i din indretning. De dybe og mørke toner føles omsluttende og skaber en følelse af tryghed.

Socialite er en mørk støvet gammelrosa maling, som i det rette lys vil minde om en gammelrosa. Farven har bløde og feminine rosa undertoner og skaber en eksklusiv og harmonisk atmosfære.

En smuk brun lilla farve maling. Aubergine er en meget mørk lilla farve, med overvejende røde undertoner som giver den et varmt look og får den til at synes brunlig.

Temptress er en mættet mørk brun lilla maling som vil gøre din indretning både interessant og eksklusiv.

Strong espresso er en mørk, brun lilla blommefarvet maling som skaber et dramatisk men eksklusivt look. Farven består primært af røde farver, men indeholder både grønne og blå undertoner.

En mørk og umættet, rødbrun nuance. Molasses er så mørk en farve, at den i det rette lys til se brun-lilla ud, hvilket skaber et smukt og eksklusivt look.

En mørk og umættet, rødbrun nuance. Pinecone path består hovedsageligt at røde undertoner, hvilket får den mørkebrune maling til at fremstå som eksklusiv og sofistikeret.

Grå lilla maling

Grå lilla maling er et oplagt alternativ til de klassiske grå farver, som oftest kan føles lidt flade og upersonlige.

Grå lilla maling er de seneste par år blevet et ideelt alternativ til kedelige grå vægge. Anvender du Lilac som støvet lilla basefarve i stedet for grå vil du opleve at dit hjem kommer til at virke lysere og blødere, end hvis du maler med en almindelig kølig grå farve.

Dusty Eggplant er en meget umættet farve fra den lilla farveskala og kategoriseres som en grå lilla farve maling. Umiddelbart ligner den en neutral grå farve, men med sine sarte rosa undertoner giver den et eksklusivt spil sammenlignet med almindelig grå vægmaling.

En umættet grå lilla maling med elegante rosa undertoner. Sonic silver er derfor det perfekte alternativ til den klassiske grå farve og skaber et eleveret og unik udtryk i dit hjem.

Sorrel er en meget lys og umættet sart rosa maling som synes grålig. Perfekt som basefarve i stedet for hvid eller grå.

En smuk støvet vægmaling i en lilla nuance som i mørke vil se helt grå ud. Dette gør farven Plum til det perfekte alternativ til en helt neutral grå farve da den med sine sarte blå og røde undertoner vil give et fantastisk spil når lyset rammer den.

Grå lilla maling til væggene kan gøre noget helt særligt ved din indretning. Denne dybe indigo farve fremstår en smule støvet hvilket giver den det der bløde fløjlsagtige look.

Gammelrosa maling

Når vi taler om lilla maling er vi også nødt til at inkludere gammelrosa maling. De mørke rosa farver skaber en fløjlsblød finish og en følelse af elegance og herskabelighed.

Old Rose er en smuk, mørk rosa maling. Farven er en blanding af lige dele rød, grøn og blå hvilket giver den sit karakteristiske støvede look.

Drømmer du om en rosa farvet væg er farven Lockhart et oplagt valg. Farven er dæmpet med sarte rosa toner, så du kan nemt tilføje lidt ekstra farve, uden at det kommer til at ligne et cirkustelt.

Lavender Fields leder tankerne hen på en smuk sommerdag i Provence. Drømmer du om en gammelrosa væg er denne farve er en klassiker og vil skabe et smukt og stilfuldt look i enhver indretning.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes