Sådan lærte jeg at løbe 5 km med et begynder løbeprogram

Sådan lærte jeg at løbe 5 km med et begynder løbeprogram

Jeg har altid været glad for sport, men jeg havde aldrig prøvet at løbe længere turefør. Jeg var lidt bange for, hvad andre ville tænke om mig, og jeg vidste ikke helt, hvordan man kommer i gang. Men da jeg gjorde det, indså jeg hurtigt den store glæde og selvtilfredshed der fulgte med at gennemføre et løb. Det er en fantastisk måde at komme i form på og øge din sundhed og velvære. Jeg vil dele min rejse om hvordan jeg lærte at løbe 5 km med dette begynderprogram – som kan hjælpe dig godt på vej! 

 

Det hele startede da jeg besluttede mig for bare at hoppe ud i det. Jeg havde lidt tidligere træning fra gymnastikken bag mig, så jeg vidste lidt om træning generelt. Først skulle jeg registrerer mig til et 5 km-løb, sådan så jeg havde et mål og noget som motiverede mig til at træne regelmæssigt og holde fast i programmet. Så fandt jeg et 5 km begynder løbeprogram som passede til mine behov; et program der var let nok til en begynder som mig men svært nok til at give resultater efter flere uger af træning. Programmet bestod af to dage med løbe og powerwalk træning i de første 4 uger. Jeg supplerede de fysiske øvelser op med forskellige yoga-stretch øvelser som hjalp med mit mentale velbefindende undervejs. 

               

Jeg var top motiveret for at lære at løbe 5 km!        

Jeg gik igang med programmet meget seriøst – det var meget vigtig for mig selv at kunne holde fast i det – specielt når tingene blev lidt sværere eller ensformige; da tiden skred frem oplevede jeg stor glæde over mine resultater som direkte opmuntrede til mere motion og bedre præstationer. Efterhånden som mit konditionsniveau steg oplevede jeg en stor selvtilfredshed over de små skridt jeg tog mod målet om 5 km-løbet – sammen med en sund livsstil generelt.  Som nybegynder man er ofte overrasket over hvor meget mere energi man har efterhånden som formen bliver bedre; man har lyst til mere end bare at arbejde på sin form – pludselig er alle muligheder åbne! 

Sørg for at holde motivationen oppe undervejs!     

I sidste ende er det vigtigste at holde motivationen oppe undervejs – find ud af hvorfor du gerne vil starte på et program, og husk altid på dine små succeser undervejs – små sejre kan vise sig enorm vigtige i den store sammenhæng! For mig var det disse små sejre der virkelig holdte motivationen oppe; jo mere succesfuld min træning var jo mere energisk fik jeg lysten til flere motionsformer end bare de grundlæggende løbetrin; pludselig havde man lyst til endnu flere yoga timer, og begyndte også at supplere min løbetræning op med et effektiv powerwalk program!  Mit fokus skiftede fra “at bare komme igennem” programmet – til nu at sætte nye og endnu større mål! 

 

I sidste ende er der intet bedre end fokuseret motion – isoleret set er motion god motion uanset formen, men nogle former passer bedre end andre – find din sportsgren og tag fat på langsigtede mål såsom mit egne 5 km løb – kæmp dig gennem programmet eller find dit heltemod på ny mellem de mindste sejr i processen henimod målet! Glæd dig over de små succeser du laver undervejs så du kan få den fulde glædestorm når du når målet! 

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes