Sådan fik vi hjælp til sociale sager af en socialadvokat

Sådan fik vi hjælp til sociale sager af en socialadvokat

Det gode ved at leve i et velfærdssamfund er at vi har mulighed for at få hjælp til de fleste ting gennem kommunen og staten. Dog er der nogle regler som kan være svært at finde hoved og hale i. For slet ikke at nævne de mange paragraffer og forholdsregler angående hjælp og tilbud. Og nogle gange er det ikke altid at man får den rigtige vejledning selvom det offentlige har pligt til vejledning.

I så fald kan det være nødvendigt at en sagkyndig tager over og giver den rette behandling. Det har i hvert fald hjulpet os med de sager som vi havde i den offentlig instans.

Hvad er en socialadvokat?

Når det kommer til det sociale områder og sager deriblandt, kan de være svært. Derfor kan en socialadvokat hjælpe dig inden for en lang række af socialretlige områder.

Det giver en vis form for tryghed at lade sig repræsentere af en advokat. Det er en hjælp hvis du ender i en konflikt med myndighederne eller har brug for rådgivning og du har brug for en hjælpende hånd. Der er som regel altid fokus på din sag of og hvorvidt dine forhold giver dig ret til ydelser.

Hvis du føler at dine rettigheder er blevet krænket, kan en socialadvokat også hjælpe med det. Hvis du har svært ved at formulere dine klager, kan en socialadvokat hjælpe med dette og endda være bisidder i tilfælde af at der ankommer retssager. Hvis det lyder som et tilbud der kunne lette dine problemer, kan du få hjælp til sociale sager her.

Der er desuden også mange socialadvokater som tilbyder uforpligtende samtaler så der gives et indblik i din sag og hvad du kan gøre herfra. Det giver også dig mulighed for at selv vurdere din plan. Det rådes at henvende dig tidligt.

Hvordan finder man den rette socialadvokat?

Det er lidt kendt at det kan være dyrt at hyre en advokat. Og hvis man ikke laver sin research, kan det blive en dyr affære. Advokater, også socialadvokater har fri prisfastsættelse. Så de kan nemlig selv bestemme deres priser.

Det betyder samtidig at priserne kan variere meget. Derfor er det altid en god idé at lave noget research og sammenligne priser. På den mode risikerer du ikke at betale for meget når du skal have advokathjælp.

Hvad du kan forvente gennem samarbejdet

Når det kommer til socialadvokater, er der ofte følelser på spil. Derfor er det godt at søge en god en. I så fald kan du kigge på anmeldelser inden du beslutter dig for hvilken advokat du gerne vil hyre. Det kan godt være svært i begyndelsen og man kan nemt føle sig udsat fordi det er dig mod systemet. Men det kan godt klares hvis du holder hovedet koldt.

Til at starte med, er det en god idé at have aktindsigt i din sag. Hvis du ikke har mange penge til rådighed, kan du gennem Borger.dk få fat på en socialadvokat til færre penge som kan tilbyde den hjælp som du har brug for.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes