Derfor er min hund blevet steriliseret

Derfor er min hund blevet steriliseret

Det kan være svært at finde ud af, om ens hund skal være steriliseret eller ej. Der er nogle overvejelser man kan gøre sig, inden man endeligt beslutter sig. I denne artikel kan du læse mere om fordele og ulemper ved at lade sin hund sterilisere.

En drægtig hund

Hvis man ikke vælger at lade sin hund sterilisere, kan den blive drægtig. Hvis ens hund bliver drægtig, er der en række ting, man skal være opmærksom på. Se mere om drægtige hunde via linket, hvor du får en udførlig guide over de forskellige faser hunden er i, når den er drægtig. Vær særligt opmærksom på, at risikoen for komplikationer i forbindelse med fødsel øges betragteligt efter hundens 5-6 leveår. Hvis din hund er 5-6 år gammel, kan det derfor være nærliggende at overveje, om den skal være steriliseret. Du kan evt. læse mere i dette hundeleksikon.

Fordele og ulemper ved at lade sin hund sterilisere

For tæven er der en række fordele ved at lade den sterilisere. Det er særligt en fordele i de tilfælde, hvor tæven oplever komplikationer under sin løbetid, og hvor den bl.a. har udfordringer med at blive falsk positiv. En anden klar fordel er, at den ikke kan blive drægtig. Det er især er smart, hvis man har en husstand med flere hunde af forskellig køn. Når tæven er steriliseret, kan den heller ikke få betændelse i livmoderhalsen. En ulempe ved at lade hunden sterilisere er den risiko narkosen under sterilisationen udgør. Risikoen er heldigvis relativt lille.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes